Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2018 10:46

Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας για περιστατικό τραυματισμού μαθητή

Σε συνέχεια ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, σχετικά με τον χειρισμό περιστατικού τραυματισμού μαθητή σε σχολείο της Λευκωσίας από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί, αρχικά, να ενημερώσει ότι ο μαθητής είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σε σχέση με τους ισχυρισμούς ότι το περιστατικό δεν έτυχε της δέουσας αντιμετώπισης, και για αποκατάσταση της αλήθειας, επιβεβαιώνεται ότι ο μαθητής προσήλθε στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας παραπονούμενος για πόνο στις φτέρνες λόγω της πτώσης του από τον 1ο όροφο του σχολείου του. Στον μαθητή διεξήχθησαν όλες οι ενδεδειγμένες εξετάσεις από τους επί καθήκοντι ιατρούς (ακτινογραφία φτερνών, σπονδυλικής στήλης), και αφού δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε που έχρηζε περαιτέρω ιατρικής παρακολούθησης, απολύθηκε. Στη συνέχεια, ο νεαρός μεταφέρθηκε εκ νέου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά από σύσταση ιδιώτη ιατρού, για ενδεχόμενη διερεύνηση άλλων πιθανών τραυματισμών (π.χ. χτύπημα στο κεφάλι κτλ), παρά το γεγονός ότι ο μαθητής επέμενε στο αρχικό το παράπονο για πόνο στις φτέρνες. Ο επί καθήκοντι ιατρός στο ΤΑΕΠ προχώρησε σε νέες ακτινογραφίες και αξονικό κρανίου, αυχένα και θώρακα, ενώ παράλληλα ο ασθενής εξετάστηκε και από Νευροχειρούργο και Ορθοπεδικό και παρά το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα στην υγεία του, μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Το Υπουργείο Υγείας, με την ευκαιρία, απευθύνει έκκληση προς όλους τους γονείς να μην πανικοβάλλονται στις περιπτώσεις όπου συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά και με ψυχραιμία να ακολουθούν τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών. Παράλληλα, παράκληση όπως προτού οποιοσδήποτε προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις να διασταυρώνει τα στοιχεία με τις αρμόδιες Αρχές προς αποφυγή πρόκλησης αναστάτωσης στο ευρύτερο κοινό.

(MKY)