Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2018 12:27

Χαιρετισμός Επίτροπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στη συνέντευξη Τύπου «Ποδηλατώ για ένα ευρώ»

Δυο λέξεις έχουν τις ίδιες διαχρονικές αξίες – Αθλητισμός και Εθελοντισμός. Οι δυο αυτές λέξεις οι οποίες έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα.

Η στρατηγική συνεργασία μας με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να ενθαρρύνουμε την ενεργό πολιτότητα μέσω του αθλητισμού, αλλά και σε ανθρωπιστικά θέματα.

Σε αυτά τα πλαίσια ο ΚΟΑ σε συνεργασία με το γραφείο μου, στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Μαρίνας Θεοδώρου «Ποδηλατώ για ένα ευρώ». Μια δική της πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε το 2015 και αγκαλιάστηκε από όλους εμάς. Η Μαρίνα με μια μικρή ομάδα εθελοντών ποδηλάτων θα διανύσει σε τέσσερις ημέρες μια διαδρομή  900 χιλιομέτρων με σταθμούς συλλογής εισφορών και ενημέρωσης σε Δήμους, κοινότητες, ιδρύματα και οργανώσεις, σχολεία κ.ά. Όλα τα έσοδα από αυτή την ανθρωπιστική, φιλανθρωπική ποδηλασία , θα δοθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αυτισμού.

Ο κάθε ενεργός πολίτης μπορεί να λάβει μέρος συνεισφέροντας σε αυτή την προσπάθεια. Μια προσπάθεια που μας αφόρα όλους.

Για αυτό τον λόγο καλώ τους πολίτες, να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία της Μαρίνας. Έχω αναφέρει ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την διαφορά όταν ενεργοποιηθεί στα κοινά  και να συνεισφέρει για μια καλύτερη κοινωνία και Πολιτεία. Η Μαρίνα είναι ένα παράδειγμα ενεργούς συμμετοχής και το πώς μια ατομική δράση μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά  στη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας, όπως είναι άτομα με αυτισμό. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, αλλά και στη Μαρίνα για την εθελοντική και ανεκτίμητη ανθρωπιστική της δράση.

(ΑΧ)