Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-01-2021 11:00

Τηλεδιημερίδα με τίτλο: “Το Διαδικτυακό Μαθητικό Ραδιόφωνο στην Ψηφιακή Εκπαίδευση”, 22 και 23 Ιανουαρίου 2021

Η Επιστημονική Εταιρεία “European School Radio” και το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) συνδιοργανώνουν τηλεδιημερίδα με τίτλο: “Το Διαδικτυακό Μαθητικό Ραδιόφωνο στην Ψηφιακή Εκπαίδευση”, στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2021.

Η τηλεδιημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας και θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας. Επίσης, έχει την στήριξη πολλών άλλων φορέων και ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Ελλάδας.

Σε μια εποχή που η ανάγκη προώθησης του Γραμματισμού στα Μέσα και στην Πληροφορία είναι πλέον επιβεβλημένη, η τηλεδιημερίδα στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο του Μαθητικού Ραδιοφώνου ως Μέσου στη διδακτική πράξη, όπως αυτή εξελίχθηκε στην Ελλάδα και την Κύπρο τα τελευταία χρόνια, αλλά και όπως διαμορφώνεται σήμερα με την εκτεταμένη χρήση διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων.

Η πρώτη μέρα της τηλεδιημερίδας περιλαμβάνει παρουσιάσεις των δράσεων και        συμπράξεων που έχουν αναπτυχθεί για το ραδιόφωνο στην εκπαίδευση, καθώς και εισήγηση για τον ρόλο του μαθητικού ραδιοφώνου στην τυπική, μη τυπική και άτυπη εκπαίδευση. Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει εισήγηση για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο ραδιόφωνο, συνεδρίες για τη δημοσιογραφία και την τέχνη στο ραδιόφωνο, διδακτικές προσεγγίσεις αξιοποίησης του ραδιοφώνου στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρουσιάσεις για την υποδομή του ραδιοφώνου και τη δημιουργία ραδιοφωνικού και μουσικού περιεχομένου από απόσταση, καθώς και βιωματικά εργαστήρια

Η τηλεδιημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της τηλεδιημερίδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα, http://diimerida2021.europeanschoolradio.eu

Δήλωση συμμετοχής μέσω του συνδέσμου:

http://europeanschoolradio.eu/society/diimerida2021/#registration

Ηλεκτρονική Διεύθυνση Επικοινωνίας: diimerida2021@europeanschoolradio.eu

ΙΠ