Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-01-2021 10:11

Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο, Δευτέρα (25/1), θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τη σύνοδο του Συμβουλίου αναμένεται να απασχολήσουν υπό το λήμμα των τρεχουσών εξελίξεων, ανάμεσα σε άλλα, οι Διατλαντικές Σχέσεις υπό το φως της πρόσφατης αλλαγής στην Προεδρία των ΗΠΑ, η σύλληψη Navalny, οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία, καθώς και η στρατηγική της ΕΕ για καταμερισμό και παραχώρηση εμβολίων για τον κορωνοϊό σε εταίρους και τρίτες χώρες που έχουν ανάγκη.

Ακολούθως, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον Ιάπωνα ομόλογο τους κ. Toshimitsu Motegi κατά την οποία θα έχουν ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, μεταξύ άλλων, για θέματα συνεργασίας και περιφερειακής ασφάλειας στην Ασία.

Τέλος, οι Υπουργοί θα συζητήσουν για το Κλίμα και την Ενεργειακή Διπλωματία, με επικέντρωση στην προώθηση της εξωτερικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Το πρωί της Τρίτης (26/1), ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Josep Borrell και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση κ. Olivér Várhelyi, με τους οποίους θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως και της πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για σύγκληση Άτυπης Συνάντησης, οι Ευρωτουρκικές Σχέσεις, της της οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

(ΕΚ)