Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-01-2021 09:21

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου στις διαδικτυακές εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2021 της ΚΣΣΕ

Άρχισαν χθες οι εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2021 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Στη Σύνοδο, μετέχουν μέσω διαδικτύου τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Λουκαΐδης, κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. Κωστής Ευσταθίου. 

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Ευσταθίου εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Υπεπιτροπής Πολιτισμού, Διαφορετικότητας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ευχαριστώντας τα μέλη της Επιτροπής, ο κ. Ευσταθίου σημείωσε ότι, ως Κύπριος, έχει βαθιά γνώση της σημασίας της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αναφερόμενος δε στις προτεραιότητες της Υπεπιτροπής, σε συνάρτηση με τις  ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στον τομέα  του πολιτισμού, ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε την ανάγκη έμπρακτης στήριξης του τομέα. Η πολιτιστική δημιουργία, τόνισε ο κ. Ευσταθίου, συνδέεται άμεσα με την δημοκρατική πρόοδο, την κοινωνική συνοχή, την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία,  και ως τέτοια, θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά, τόσο στην παρούσα έκτακτη κατάσταση όσο και στη μετά την πανδημία εποχή. 

Ο κ. Ευσταθίου ορίστηκε, επίσης, Εκπρόσωπος της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Οργάνωση Europa Nostra για το 2021.

(ΕΚ/ΕΧΡ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα