Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-02-2021 16:37

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αρωγός στις πρωτοβουλίες Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων για προώθηση της Γαλάζιας Οικονομίας και της Ναυτιλίας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας συμμετείχε σήμερα στην τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Πανεπιστημίου «Ναυτική Ακαδημία της Οδησσού» και του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και την Ναυτιλία. Την εν λόγω Συμφωνία υπέγραψαν ο κ. Mykhaylo Miyusov, Πρύτανης της Ακαδημίας της Οδησσού και ο κ. Ζαχαρίας Σιόκουρος, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου.

Πέραν του κ. Δημητριάδη, παρόντες στην Τελετή ήταν ο κ. Vladyslav Kryklii, Υπουργός Υποδομών (αρμόδιος για τη Ναυτιλία) της Ουκρανίας, ο κ. Ruslan Nimchynskyi, Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο, ο κ. Λούης Τηλεμάχου, Πρέσβης της Κύπρου στην Ουκρανία, καθώς και στελέχη των δύο Οργανισμών. 

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι «Η Κύπρος χαιρετίζει το σημερινό γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη μιας φιλόδοξης συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων που θα συμβάλει στην στήριξη της ναυτιλιακής έρευνας, στην τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία, στην εκπαίδευση και πρακτική κατάρτιση. Τέτοιες συνεργασίες δημιουργούν προοπτικές προώθησης της Γαλάζιας Οικονομίας και συνεισφέρουν στην προσπάθεια έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία».  

(ΙΚ)