Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-02-2021 19:28

Ο Υπουργός Άμυνας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα

Οι κοινές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν Κύπρος και Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε στην ελληνική πρωτεύουσα ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Υπουργού στην Ελλάδα ο κ. Πετρίδης έγινε δεκτός από την κα Σακελλαροπούλλου στο γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συζήτησαν τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σημειώνοντας εμφαντικά ότι ο συντονισμός Κύπρου – Ελλάδας είναι ζωτικής σημασίας για κοινή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων και προκλήσεων.

Στη συνέχεια ο Υπουργός έτυχε επίσημης υποδοχής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τον ΥΠΕΘΑ κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε ανασκόπηση της κατάστασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων. Εξετάστηκαν, επίσης, τρόποι αναβάθμισης των πολυμερών συνεργασιών που αναπτύσσονται με κράτη της περιοχής της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου. Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός πλαισίου πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας από εκπροσώπους των δύο Yπουργείων για περαιτέρω συζήτηση και διαμόρφωση της αμυντικής πολιτικής και στρατηγικής των Υπουργείων Άμυνας Κύπρου – Ελλάδας.

Με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα, ο κ. Πετρίδης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον Ελληνισμό για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

(ΣΧ)