Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-02-2021 17:12

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και ο Υφυπουργός Τουρισμού συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με την εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού κα Margrethe Vestager

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος συμμετείχαν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με την εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού  κα Margrethe Vestager.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ευχαρίστησε την Επίτροπο για την έγκριση της επέκτασης του έκτακτου Σχεδίου Παροχής Κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία COVID-19 μέχρι την 30η Ιουνίου 2021.  Ο κ. Καρούσος ζήτησε από την κα Vestager όπως εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης ενισχυμένων χαλαρώσεων των κρατικών ενισχύσεων σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα, στα απομακρυσμένα κράτη-μέλη που βρίσκονται στη γεωγραφική περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Κύπρος.

Επιπρόσθετα ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την κα Vestager ότι, στο πλαίσιο των επιπρόσθετων χαλαρώσεων που έχουν παραχωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με τις κρατικές ενισχύσεις,  η Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρεί με τις απαραίτητες αλλαγές που εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο  Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος ζήτησε από την κα Vestager όπως δοθεί χαλάρωση ως προς το ανώτατο ποσό κρατικής ενίσχυσης που μπορεί η Κύπρος να παρέχει σε αεροπορικές εταιρείες, με δεδομένο ότι η χώρα μας είναι νησί και η αεροπορική σύνδεση είναι η μόνη επιλογή των ταξιδιωτών για άφιξη / αναχώρηση προς και από Κύπρο, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες που έχουν συνδέσεις με τρένα, λεωφορεία, ιδιωτικά οχήματα κλπ.

Τέλος, ο  Υφυπουργός Τουρισμού ζήτησε όπως η κρατική ενίσχυση σε αεροπορικές εταιρείες έχει χρονική διάρκεια πέραν του ενός έτους, π.χ. τριετίας, κάτι που κρίνεται ως πιο αποδοτικό, όσον αφορά τον προγραμματισμό όλων των εμπλεκομένων.

 

 

(ΑΤ)