Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-02-2021 08:39

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 22ης Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 23ης Φεβρουαρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, 23 πυρκαγιές και οκτώ ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 03.16 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε πρακτορείο στοιχημάτων στην οδό Καντάρας στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 03.40. Από την πυρκαγιά και τον καπνό υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές τόσο το κτίριο στέγασης του πρακτορείου όσο και ο εξοπλισμός του. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 03.56 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο μηχανοκίνητα οχήματα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (γκαράζ) στην οδό Καλύμνου στην Λάρνακα (περιοχή Φανερωμένης). Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 04.42.  Από την πυρκαγιά αναφλέγηκαν δοχεία φύλαξης πετρελαίου και υδραυλικού λαδιού τα οποία ο ιδιοκτήτης αποθήκευε εντός του χώρου στάθμευσης με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί στη διώροφη οικία του ιδιοκτήτη και να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές. Επίσης, λόγω του κατηφορικού ανάγλυφου της περιοχής, τα πετρελαιοειδή κύλησαν φλεγόμενα στον δρόμο με αποτέλεσμα να αναφλεγούν ακόμα τέσσερα οχήματα (κάποια με εκτεταμένες ζημιές και κάποια πιο ελαφριές), τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα, τα τρία στην οδό Καλύμνου και το ένα στην οδό Αγίου Γεωργίου Μακρή (παράδρομος). Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ/ΕΙ)