Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-02-2021 13:52

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αρχηγούς κρατών μελών της ΕΕ αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας.

Η τηλεδιάσκεψη αποσκοπούσε στην προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης στις 25 και 26 Φεβρουαρίου.

Τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων:

α.         Οι εξελίξεις σε σχέση με την προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού και η κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμών.

β.         Η προώθηση μιας Διεθνούς Σύμβασης που θα αφορά την ετοιμότητα αντίδρασης απέναντι σε ενδεχόμενες μελλοντικές πανδημίες.

γ.         Θέματα Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Άμυνας γενικότερα, και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και υβριδικές απειλές.

δ.         Θέματα της γνωστής ως ΄Νότιος Γειτονία’, στο πλαίσιο των οποίων θα συζητηθούν η πολιτική και στρατηγική σημασία της σχέσης της ΕΕ με τις χώρες της νοτίου λεκάνης της Μεσογείου».

ΡΜ/ΕΧ/ΣΧ