Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-02-2021 08:19

Ερώτηση για το Κυπριακό κατά την ενημέρωση των διεθνών ΜΜΕ στην έδρα του ΟΗΕ

Κατά τη χθεσινή (25.2.21) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric ανέγνωσε την ανακοίνωση που εξέδωσε το προηγούμενο βράδυ ο ΟΗΕ, αναφορικά με την επικείμενη άτυπη συνάντηση «πέντε συν ένα» για το Κυπριακό.

O ανταποκριτής του Al Jazeera, αναφερόμενος στην εν λόγω ανακοίνωση, που σημειώνει ότι ο ΟΗΕ θα προσδιορίσει αν μπορεί να υπάρξει λύση στο άμεσο μέλλον, έθεσε το ερώτημα στον Εκπρόσωπο αν τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζουν αυτές τις συνομιλίες ως κρίσιμες και αν σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα αυτή τη φορά, θα εγκαταλείψουν τις προσπάθειες.

Σε απάντησή του, ο  κ. Dujarric τόνισε ότι δεν είναι δουλειά του ΟΗΕ να θέτει τελεσίγραφα, όπως θα τα παρατήσουμε αν δεν συμβεί κάτι. Πρόσθεσε ότι αν κάποιος κοιτάξει τη ροή όσον αφορά τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την Κύπρο, υπήρξαν σκαμπανεβάσματα στη διαδικασία. Πρόσθεσε ότι η Jane Holl Lute πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με τα μέρη, και η ελπίδα είναι ότι αυτή είναι η στιγμή ευκαιρίας. Είναι μια άτυπη συνάντηση, συμπλήρωσε, και ελπίζουμε πάρα πολύ να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Για το κείμενο στην αγγλική, πατήστε εδώ.

 

ΕΧ/ΕΧΡ