Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-02-2021 15:22

Τα Γραφεία των Επιτρόπων Προεδρίας και Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν διαδικτυακή δράση με θέμα «Άγρια Ζωή και Βιοποικιλότητα» σε συνεργασία με τη ΝΕΠΟΜΑΚ

Τα Γραφεία των Επιτρόπων Προεδρίας και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Νέων Απόδημων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) πραγματοποίησαν σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2021 τη δεύτερη διαδικτυακή δράση με θέμα «Άγρια Ζωή και Βιοποικιλότητα». Η δράση αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο μίας σειράς διαδικτυακών δράσεων που πραγματοποιούνται για θέματα κλιματικής αλλαγής και απευθύνονται προς τους απόδημους νέους, ένεκα και της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Κλιματική Αλλαγή.

Στόχος των διαδικτυακών δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς των αποδήμων μας για θέματα της κλιματικής αλλαγής. Συγκεκριμένα, αποσκοπούν στην ανάδειξη των περιβαλλοντικών θησαυρών του τόπου μας, στον εντοπισμό των περιβαλλοντικών προκλήσεων και σε προτάσεις λύσεων, καθιστώντας τους Κύπριους που ζουν στο εξωτερικό κοινωνούς της πατρίδας τους.

Η στρατηγική για τη βιοποικιλότητα είναι η ραχοκοκαλιά της ζωής, αφού έχει ουσιαστική σημασία τόσο για το ανθρώπινο είδος όσο και για το περιβάλλον, εφόσον τα δώρα της φύσης που μας παρέχονται δωρεάν – οι οικοσυστημικές υπηρεσίες – εξαρτώνται από τη βιοποικιλότητα και γίνονται απάντηση για την κλιματολογική αλλαγή.

Η πρώτη διαδικτυακή δράση είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στις 2 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα την «Γαλάζια Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή».

Χαιρετισμό σήμερα απηύθυναν ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Κλέλια Βασιλείου και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ κ. Χρίστος Τούτον.

Κύριοι ομιλητές της συζήτησης ήταν ο Εντομολόγος και Σύμβουλος Οικολογίας κ. Μάριος Αριστοφάνους και ο Κτηνίατρος της Wild Life και Υπεύθυνος Κτηνίατρος της Θήρας και του Bird Life κ. Κωνσταντίνος  Αντωνίου. Στην διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχαν νέοι της Διασποράς από διάφορες χώρες.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Διασποράς και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Αυτά τα νέα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν τις ρίζες τους, την Ιστορία τους, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της ιδιαίτερης τους πατρίδας, της Κύπρου, αλλά και το σπουδαίο περιβαλλοντικό απόθεμα του πολύτιμου νησιού μας.

(ΡΜ/ΕΚ/ΣΧ)