Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-02-2021 16:38

Περιοδεία Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Επίσκεψη στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, όπου συναντήθηκε με τις τοπικές και θρησκευτικές Αρχές καθώς επίσης με πολίτες της περιοχής. 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Δρ Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνιμίδου ξενάγησε τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο και το Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη στο χώρο ανασκαφών στην Παναγία Παναγιώτισσα στον Πρωταρά όπου ανακαλύφθηκαν κατάλοιπα εκκλησίας της Παλαιοχριστιανικής περιόδου.  Παράλληλα, στην ίδια θέση εντοπίστηκε στήλη της Ελληνιστικής περιόδου που αναφέρεται στη βασιλική οικογένεια της Σαλαμίνας.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρούσος είχε συνάντηση στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα με το Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρήστο Ζαννέτο όπου συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής όπως το έργο αποκατάστασης του Μοναστηριού της Αγίας Νάπας με προϋπολογισμό €1.949.000, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης, καθώς επίσης ιεράρχησης αιτημάτων του Δήμου Αγίας Νάπας για διενέργεια ανασκαφών. 

Ακολούθως, ο Υπουργός Μεταφορών, επισκέφθηκε το «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αυτισμό ‘Smile Project’» στο Παραλίμνι όπου εξήρε την έμπρακτη παροχή ποιοτικής και εξειδικευμένης προσφοράς του Κέντρου για στήριξη τόσο των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού όσο και των γονιών τους.  Ο κ. Καρούσος δήλωσε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο έργο που παράγεται στο συγκεκριμένο Κέντρο και προέβη σε οικονομική εισφορά για ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Κέντρου. Επιπρόσθετα, λειτουργοί του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων παρέδωσαν, εκ μέρους του προσωπικού του Υπουργείου, υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα άτομα που αξιοποιούν τις υπηρεσίες του Κέντρου. 

Στη συνέχεια, ο κ. Καρούσος επισκέφθηκε μαζί με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών κ. Σοφρώνη Τσιάρτα, μία μικρή επιχείρηση πώλησης αθλητικών παπουτσιών στη Δερύνεια όπου ενημερώθηκαν από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης ότι, ενώ βρίσκονταν στο χείλος της χρεοκοπίας, λόγω της οικονομικής κρίσης του 2013, αξιοποίησαν τις δυνατότητες που προσφέρει, τόσο η τεχνολογία, όσο και το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και κατάφεραν όχι μόνο να διασώσουν την επιχείρησή τους αλλά και να διεισδύσουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να συγκαταλεχθούν ανάμεσα στους καλύτερους πωλητές των διαδικτυακών επιχειρήσεων, λαμβάνοντας διεθνείς διακρίσεις. Ο κ. Καρούσος και ο κ. Τσιάρτας άκουσαν με ενδιαφέρον την εμπειρία των ιδιοκτητών και αντάλλαξαν εισηγήσεις μαζί τους ως προς το τι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. 

Τέλος, ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στη Δερύνεια, το Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Δημοσίων Έργων στο Παραλίμνι και το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και συζήτησε διάφορα θέματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με απώτερο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

 

(AT)