Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2021 18:02

Παρουσιάσεις διαδικτυακών σεμιναρίων με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας διοργάνωσε μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου δύο διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε θέματα ψυχολογικής στήριξης των μαθητών/μαθητριών κατά την περίοδο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας για τη στήριξη της κοινότητας και τη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία, η Δρ Μόνικα Σιακού, Μέλος της πιο πάνω Επιτροπής, Αν. Καθηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, παρουσίασε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 το θέμα: «Η θωράκιση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών του δημοτικού σχολείου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, μέσα από την καθημερινή διδασκαλία».

Η Δρ Μαρία Καρανικόλα, Αν. Καθηγήτρια στο ΤΕΠΑΚ, επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, παρουσίασε στις 23 Φεβρουαρίου 2021 το θέμα «Πανδημία COVID-19:  Mπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τα βιώματα ψυχικής επιβάρυνσης;».

 (EI)