Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-03-2021 14:27

Γραπτή απάντηση του Διευθυντή του Γραφείο Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον ΓΓ του ΑΚΕΛ

H Kυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την ψυχολογική, αλλά κυρίως την οικονομική κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά και η οικονομία εν γένει, αφού μέχρι τώρα έχει στηρίξει όλους αυτούς με 1,6 δις ευρώ μέσα από 11 συνεχόμενα προγράμματα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Ήδη, έχουν εκταμιευθεί άλλα 100 εκ. ευρώ αυτό τον μήνα για στήριξη της πραγματικής οικονομίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Μιλάμε για τον πλέον κοινωνικό προϋπολογισμό που έγινε ποτέ από καταβολής της Δημοκρατίας με 2,9 δις ευρώ σύνολο, ώστε να αντέξουν οι πολίτες τις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατά τη συνάντηση των ηγετών των κομμάτων με την επιδημιολογική ομάδα διαπίστωσε ότι η Κυβέρνηση δίνει τεράστια σημασία και στον ψυχολογικό τομέα, και στην επιδημιολογική ομάδα στήριξης του Υπουργείου Υγείας συμμετέχουν ειδικοί σε αυτό το θέμα.

Η αρμόδια διυπουργική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας μαζί με τη διυπουργική τεχνοκρατική ομάδα και την επιδημιολογική ομάδα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλους τους επαγγελματικούς, οικονομικούς, εργοδοτικούς και εμπορικούς φορείς σε ένα διαρκή διάλογο πάντα πριν από τη λήψη των όποιων μέτρων που μόνο στόχο έχουν τη διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού, αυτού της υγείας και της ζωής των πολιτών.

Όλα αυτά την ώρα που είναι γενικώς παραδεκτό ότι η Κύπρος αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή την πανδημία με έγκαιρα μέτρα και τον σωστό τρόπο, κάτι που καταδεικνύεται και μέσα από όλα τα στατιστικά στοιχεία έγκυρων διεθνών οργανισμών. 

ΡΜ/ΕΧ/ΣΧ