Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-03-2021 15:32

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρος Αδάμου Αδάμου στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην Ολομέλεια της Βουλής

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα ήθελα προ ημερησίας διατάξεως να αναφερθώ στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που καθιερώθηκε να τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει πολλά για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της γυναίκας, τα οποία εξασφάλισαν την ευημερία εκατομμυρίων γυναικών. Παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς μέχρι και σήμερα ο στόχος για πλήρη ισότητα των φύλων, για εξάλειψη κάθε μορφής βίας ενάντια στη γυναίκα, αλλά και για κατοχύρωση των εργασιακών της δικαιωμάτων παραμένει ανεκπλήρωτος. Ως κράτος οφείλουμε να διασφαλίσουμε σε ατομικό επίπεδο την αξιοπρέπεια και την ποιότητα ζωής για κάθε γυναίκα και να εξασφαλίσουμε σε επίπεδο συλλογικό την ισοτιμία των γυναικών στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία και στα κοινά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων απευθύνω θερμό χαιρετισμό προς όλες τις γυναίκες της Κύπρου και διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα για πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

(EK)