Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-03-2021 13:34

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στο ΑΚΕΛ

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του Προέδρου της Δημοκρατίας άρχισαν και πάλι οι εντατικές διεργασίες γύρω από το Κυπριακό και συνεκλήθη άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ορθά διαπιστώνει το ΑΚΕΛ ότι εντείνεται η ρητορική από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας. Μια θέση που σταθερά ο τουρκικός παράγοντας προωθούσε για δεκαετίες.

Γι αυτό είναι τουλάχιστον ατυχές, σε αυτή τη δεδομένη συγκυρία, το ΑΚΕΛ να επανέρχεται επιρρίπτοντας ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τάχα ευθύνεται επειδή δεν επανήρχισε ο διάλογος που είχε διακοπεί από το Κραν Μοντανά, διότι δήθεν δεν έπεισε με τις θέσεις του, παραγνωρίζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας όλα αυτά τα τρία χρόνια και τη ρητορική που ανέπτυξε τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Χωρίς να αναφερόμαστε σε λεπτομέρειες θεωρούμε ότι είναι αντιπαραγωγικό, την ώρα της προετοιμασίας της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο και να καταλογίζονται ευθύνες στη δική μας πλευρά, πριν ακόμα μεταβούμε στη διάσκεψη, από κόμματα που, μάλιστα, δηλώνουν ότι επιθυμούν λύση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα σε ενότητα θέσεων και στόχων, έτσι ώστε να υπάρξει επιτυχής έκβαση των προσπαθειών της ελληνοκυπριακής πλευράς για το εθνικό μας θέμα. 

(ΡΜ/ΕΚ/ΕΙ)