Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-03-2021 16:19

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στο ΑΚΕΛ για την απόφαση της Κυβέρνησης να εμποδίσει την παράνομη είσοδο μεταναστών από την πράσινη γραμμή

Βάσει του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής 866/2004, ο έλεγχος και η αποτελεσματική επιτήρηση όλου του μήκους της πράσινης γραμμής αποτελεί υποχρέωση της Κυβέρνησης ώστε να αποτρέπεται η παράνομη διέλευση από υπηκόους τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής ή έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Η τοποθέτηση συρματοπλέγματος αυτό ακριβώς τον σκοπό έχει. Την αποτροπή της παράνομης εισόδου, την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης υπηκόων τρίτων χωρών και την πρόληψη απειλών για τη δημόσια ασφάλεια.

Αντί λοιπόν το ΑΚΕΛ να θέτει ερωτήματα για την απόλυτα εναρμονισμένη με τον Κανονισμό ενέργεια της Κυβέρνησης, καλό θα ήταν να απαντήσει στην κοινωνία που ανησυχεί, εάν η θέση του είναι να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε ανεξέλεγκτα αύξηση των μεταναστευτικών ροών με τις οποίες μας τροφοδοτεί η κατοχική Τουρκία μέσω των κατεχομένων.

Όσο για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και παρά το γεγονός ότι σαφώς δεν πρόκειται να επιλύσει στην ολότητα του το πρόβλημα, παραπέμπουμε στην εφαρμογή ανάλογων μέτρων στον Έβρο.  

Όλες μας οι ενέργειες γίνονται σε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές με γνώμονα τη συνέχιση των παρεχόμενων διευκολύνσεων προς τους γεωργούς μας, αλλά και τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών που, σε αντίθεση με όσα το ΑΚΕΛ διακηρύττει, εισπράττουν τις ενέργειες της κυβέρνησης σαν κίνηση παροχής αυξημένης ασφάλειας.

Σε πολιτικό επίπεδο τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και αριθμός πρεσβευτών έχουν ήδη ενημερωθεί για την άσκηση αυτού του κυριαρχικού μας δικαιώματος που ποσώς δεν υποδηλώνει αποδοχή των τετελεσμένων.

Το μήνυμα μας σαφές. Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας έναντι της λαθρομετανάστευσης και των μεθόδων που η Τουρκία μηχανεύεται για να πλήξει άλλη μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία.

----------------------- 

ΡΜ/ΕΙ