Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2021 08:36

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού σε διαδικτυακό Παγκόσμιο Φεστιβάλ με θέμα “Για τους Πολίτες και τον Πλανήτη”

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκη συμμετείχε στο 5ο διαδικτυακό Παγκόσμιο Φεστιβάλ, το οποίο διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, στις 25 και 26 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, με θέμα “Για τους Πολίτες και τον Πλανήτη”.  

Στο διήμερο αυτό Φεστιβάλ συμμετείχαν εκπρόσωποι από 60 χώρες, 300 ομιλητές από όλους τους τομείς της κοινωνίας και υπήρχαν πολλές ομάδες εργασίας και εκδηλώσεις.  Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τολμηρές ιδέες και δράσεις, να ανταλλάξουν απόψεις, όπως επίσης να ενισχύσουν συνεργασίες και να δημιουργήσουν δίκτυα. Στο διήμερο Φεστιβάλ των Ηνωμένων Εθνών συμμετείχαν εκπρόσωποι Κυβερνήσεων, Τοπικών Αρχών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, του Ιδιωτικού Τομέα και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το αποτέλεσμα του ιστορικού Φεστιβάλ ήταν να ενισχύσει με νέους τρόπους και να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει και να συνδέσει ανθρώπους και οργανισμούς, για να αναλάβουν δράση για την εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ως Κύπρος, αναδείξαμε με τη συμμετοχή μας τα σημαντικά βήματα με τα οποία προχωράμε στο συγκεκριμένο θέμα, όπως είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη χαρτογράφηση δράσεων από όλους τους φορείς, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, και η εφαρμογή Προγράμματος για τους 17 Στόχους στα σχολεία, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. 

Η εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης θα ενισχύσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του κόσμου, θα προστατεύσει το περιβάλλον και θα δημιουργήσει έναν κόσμο αειφορίας για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

 

ΕΧ/ΕΧΡ