Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2018 13:10

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης συνεχίζει τις επαφές του στην Αρμενία

Συνεχίζοντας την επίσημη επίσκεψή τους στην Αρμενία, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης και οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Τορναρίτης, Γεώργιος Τ. Γεωργίου, Χρίστος Ορφανίδης και Γιώργος Περδίκης, καθώς και ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, απότιναν σήμερα φόρο τιμής στα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας. Μετά την κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Βουλής στο Μνημείο της Γενοκτονίας, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το παρακείμενο Μουσείο, όπου ο κ. Συλλούρης υπέγραψε το βιβλίο επίσημων επισκεπτών. 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής προσφώνησε την Ολομέλεια της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας. Ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Βουλής έγιναν εξάλλου δεκτοί από τον Καθόλικο Πάντων των Αρμενίων Πατριάρχη Γκαρεγκίν Β', στην έδρα του Πατριαρχείου στο Ετσμιατζίν. Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί μεταξύ Αρμενίας και Κύπρου και ιδιαίτερα των δύο λαών, με ειδικότερη μνεία στον ρόλο της διασποράς. Κοινή δε ήταν η ευχή για δικαίωση των αγώνων του αρμενικού και κυπριακού λαού. Ο κ. Συλλούρης μετέφερε επίσης στον Πατριάρχη τους θερμούς χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β'. 

Το απόγευμα ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Βουλής θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας κ. Νικόλ Πασινιάν και θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Ζοχράμπ Μνατσακανγιάν, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας και Συμπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας μεταξύ Αρμενίας και Κύπρου κ. Έντουαρντ Σαρμαζάνοβ θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν τους. 

(ΜΓ)