Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-04-2021 18:07

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμου Αδάμου στον θάνατο του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού Σωκράτη Χάσικου

Συνεδρία ολομέλειας 8ης Απριλίου 2021

Θα ήθελα προ ημερησίας διατάξεως να αναφερθώ σε ένα πολύ θλιβερό γεγονός, στον θάνατο του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας 5 Απριλίου.

Ο Σωκράτης Χάσικος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1956 και μεγάλωσε στο κατεχόμενο σήμερα Κάτω Δίκωμο. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού και αντιπρόεδρος του κόμματός του. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1991 με τον συνασπισμό ΔΗΣΥ-Κόμμα Φιλελευθέρων στην εκλογική περιφέρεια Κερύνειας και στη συνέχεια το 1996 και το 2006. Το 1999 διορίστηκε Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη και το 2013 Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2017, όταν υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Παράλληλα με τη μακρά πορεία του στην πολιτική, ο Σωκράτης Χάσικος υπήρξε και επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ.

Προτού συμπληρώσει τα 65 του χρόνια, ο Σωκράτης Χάσικος ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι όπου και θα συναντήσει την αγαπημένη του σύζυγο Έλλη. Ως Βουλή των Αντιπροσώπων εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του. Σας καλώ να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του.

Αιωνία του η μνήμη!

IK