Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2021 12:35

Τίθεται σε εφαρμογή σε πιλοτική βάση ο περί της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (Ηλεκτρονική Καταχώριση) Διαδικαστικός Κανονισμός του 2021

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώνει ότι, από την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 μέχρι την Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, τίθεται σε εφαρμογή σε πιλοτική βάση, ο περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (Ηλεκτρονική Καταχώριση) Διαδικαστικός Κανονισμός του 2021, μόνο στα Δικαστήρια και σε σχέση με τα Μητρώα που αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί:

ΠΙΝΑΚΑΣ

Δικαστήριο

Δικαιοδοσία

Μητρώο

Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας

Πολιτική Δικαιοδοσία

Αιτήσεων πτώχευσης

Γενικών Αιτήσεων

Διαταγμάτων Απαλλαγής Οφειλών Εγγραφής Αλλοδαπών Αποφάσεων

Ειδοποιήσεων πτώχευσης

Επίταξης

Εταιρειών

Παραπομπών

Προσωπικού Σχεδίου Αποπληρωμής

Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας

Πολιτική Δικαιοδοσία

Αιτήσεων πτώχευσης

Γενικών Αιτήσεων

Διαταγμάτων Απαλλαγής Οφειλών Εγγραφής Αλλοδαπών Αποφάσεων

Ειδοποιήσεων πτώχευσης

Επίταξης

Εταιρειών

Παραπομπών

Προσωπικού Σχεδίου Αποπληρωμής

Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου

Πολιτική Δικαιοδοσία

Αγωγών

Διοικητικό Δικαστήριο

 

Αναθεωρητική

Προσφυγών

Οι καταχωρήσεις οι οποίες θα γίνονται από εξωτερικούς χρήστες, στα Δικαστήρια και στα Μητρώα που αναφέρονται στον Πίνακα, κατά την πιο πάνω περίοδο, θα αποτελούν μέρος του ηλεκτρονικού φακέλου της κάθε υπόθεσης, στην οποία αυτές  θα αφορούν. 

Ανακοινώνεται επίσης, στη βάση του Κανονισμού 6 (3), ότι:

(1)  Σε σχέση με υποθέσεις οι οποίες θα καταχωρίζονται κατά την περίοδο που αναφέρεται στην παράγραφο 1, θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ή φυσικής καταχώρισης εγγράφων από τους εξωτερικούς χρήστες.

(2)  Οι υποθέσεις οι οποίες καταχωρίστηκαν πριν από την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, θα ενημερώνονται αποκλειστικά με φυσική καταχώριση. Κατά συνέπεια, η λειτουργικότητα «Μετάπτωσης» που προσφέρεται από το σύστημα, δεν θα τυγχάνει εφαρμογής στις υποθέσεις που καταχωρήθηκαν πριν από την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος.

Ο χρόνος της πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος, μπορεί να παραταθεί εάν τούτο κριθεί αναγκαίο, με νέα ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Παροτρύνονται οι εξωτερικοί χρήστες να χρησιμοποιούν την επιλογή της ηλεκτρονικής καταχώρισης.

(ΜΓ)