Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-05-2018 11:23

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής και κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Αρμενία

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, η επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη και αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους βουλευτές, κ.κ. Νίκο Τορναρίτη, Γεώργιο Τ. Γεωργίου, Χρίστο Ορφανίδη και Γιώργο Περδίκη, καθώς και τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή, κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν. 

Ο κ. Συλλούρης και η αντιπροσωπεία έγιναν χθες δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, κ. Nikol Pashinyan. Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι αδελφικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω διεύρυνσής τους σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Pashinyan εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στήριξη και συμπαράσταση που προσφέρει η Κύπρος στην Αρμενία σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Αρμενική διασπορά στην Κύπρο και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε από πλευράς του την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, ιδιαίτερα δε στα πλαίσια των διεθνών και περιφερειακών κοινοβουλευτικών οργανισμών. Τόνισε ειδικότερα την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας αυτής με τις σχεδιαζόμενες συναντήσεις, στο τριμερές πλαίσιο, μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, πλαισιούμενος από την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, είχε εξάλλου συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, κ. Zohrab Mnatsakanian, με τον οποίο συζήτησαν τις σχέσεις της Αρμενίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη γενικότερη αρχιτεκτονική της Αρμενικής εξωτερικής πολιτικής. Ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη στήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή πορεία της Αρμενίας, ενώ ενημέρωσε τον Αρμένιο Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα. Ο κ. Mnatsakanian εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Αρμενίας για τη σταθερή συμπαράσταση της Κύπρου στους αγώνες των Αρμενίων, ιδιαίτερα δε στην προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. 

Στα πλαίσια της επίσκεψής του, εξάλλου, ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε σήμερα συνέντευξη σε κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Αρμενίας. 

Η κυπριακή αποστολή περατώνει σήμερα την επίσημη επίσκεψή της στη φίλη χώρα με επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σε παραγωγικές μονάδες, καθώς και σε κέντρο έρευνας και καινοτομίας. 

(ΑΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα