Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-04-2021 18:11

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας – Λιβάνου, στην Αθήνα

Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο, 15 Απριλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης για να συμμετάσχει στη δεύτερη Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας – Λιβάνου με τους ομολόγους του κ.κ. Νίκο Δένδια και Charbel Wehbe, αντίστοιχα.  

Κατά τη συνάντηση  θα ανασκοπηθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στη συνεργασία των τριών χωρών στο πλαίσιο του εν λόγω τριμερούς μηχανισμού στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την πρώτη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών που έλαβε χώρα στη Βηρυτό το 2019, και θα συζητηθούν συγκεκριμένοι τομείς και κατευθύνσεις για την περαιτέρω ενδυνάμωσή της, προς όφελος των λαών των τριών χωρών, καθώς και προς ενίσχυση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή.

Θα ανασκοπηθούν, επίσης, οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής  Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, με έμφαση στην κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη και τις αυξανόμενες μεταναστατευτικές ροές, ενώ θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που άπτονται των σχέσεων της Ευρωπαϊκής  Ένωσης με τον Λίβανο.

Τέλος, θα ανταλλαγούν απόψεις αναφορικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και τη συνεργασία των τριών χωρών στον τομέα αυτό.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων τους, οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 12 μ.).

Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει χωριστές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους κ.κ. Δένδια και Wehbe, στο πλαίσιο των οποίων θα συζητηθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

(ΣΧ)