Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-04-2021 12:06

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων σε μη σχολικό χρόνο - «Επαγγελματικές Προοπτικές και Τάσεις στην Αγορά Εργασίας»

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) υπενθυμίζει ότι τα διαδικτυακά μαθήματα για μαθητές και μαθήτριες συνεχίζονται και αυτό το Σάββατο, 17 Απριλίου 2021, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ., με θέμα: «Επαγγελματικές Προοπτικές και Τάσεις στην Αγορά Εργασίας. Ποιο είναι το επαγγελματικό μέλλον και πώς επηρεάζει τις επιλογές και τις αποφάσεις μου». Η συγκεκριμένη θεματική απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, οι οποίοι/ες μπορούν να την παρακολουθήσουν στον σύνδεσμο: http://bit.ly/moec-03

Η παρουσίαση θα προσφερθεί από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.), με εισηγήτρια την κα Ελένη Παπαστεφάνου, Επιθεωρήτρια Τομέα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, θα αναπτυχθούν τα τρία δομικά στοιχεία της Επαγγελματικής Αγωγής: Αυτογνωσία, Πληροφόρηση και Λήψη Απόφασης. Κύριος στόχος είναι η περιεκτική και σαφής παράθεση των έγκαιρων και έγκυρων στοιχείων, που θα προσδώσουν πληρέστερη γνώση και θα δημιουργήσουν γόνιμο προβληματισμό για το θέμα.

Ενδεικτικά, θα γίνει αναφορά στις πραγματικότητες της Κυκλικής Οικονομίας, της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και των συνεπακόλουθων αλλαγών και νέων τάσεων στην αγορά εργασίας. Θα παρουσιαστούν οι νέες δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι επαγγελματίες, καθώς και οι προοπτικές απασχόλησης, κυρίως σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, θα αναφερθούν οι κύριοι παράμετροι σχεδιασμού της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, ο ρόλος της δημιουργίας του προσωπικού φακέλου επιτυχιών και προσόντων, η σημασία των σταδίων λήψης απόφασης καθώς και της ευελιξίας στην όλη διαδικασία.

 ΙΠ