Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-04-2021 08:31

Ερώτηση για το Κυπριακό κατά την ενημέρωση των διεθνών ΜΜΕ στην έδρα του ΟΗΕ

Κατά τη χθεσινή (21.04.21) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric ανέγνωσε στους δημοσιογράφους την πιο κάτω ανακοίνωση, αναφορικά με την επικείμενη άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό:

«Ο Γενικός Γραμματέας θα μεταβεί στη Γενεύη για την άτυπη συνάντηση «πέντε συν ένα» για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27 μέχρι τις 29 Απριλίου.

Όπως σας είπαμε στις 24 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας συγκαλεί αυτή την άτυπη συνάντηση, μετά από διαβουλεύσεις που διεξήγαγε εκ μέρους του η ανώτερη αξιωματούχος του ΟΗΕ κα Jane Holl Lute. Οι διαβουλεύσεις αυτές έγιναν τους τελευταίους μήνες.

Ο σκοπός της συνάντησης, όπως είπαμε τότε, θα είναι να προσδιοριστεί αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια βιώσιμη, διαρκή λύση στο Κυπριακό ζήτημα, εντός ενός προβλέψιμου ορίζοντα».

Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του Τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, αν ο Γενικός-Γραμματέας έχει κάποιο μήνυμα να δώσει στα μέρη, ο Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι στόχος του κ. Guterres, είναι να προσδιορίσει κατά πόσο υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια βιώσιμη και διαρκή λύση. Ευελπιστούμε, τόνισε, ότι τα μέρη θα έρθουν με δημιουργικότητα σ’ αυτή την άτυπη συνάντηση. 

Για το κείμενο στην αγγλική, πατήστε εδώ.

 

ΕΧ/ΕΧΡ