Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-05-2021 10:41

Μήνυμα του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου προς τους Απόδημους με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα

Σε όλες και όλους, σε όποια χώρα και αν ευρίσκεστε, σας στέλνουμε τις πιο θερμές μας ευχές για το Πάσχα. Υγεία και ευτυχία για εσάς και τους αγαπημένους σας και είθε η Ανάσταση του Κυρίου να  φέρει και τη λύτρωση της πατρίδας μας με την απελευθέρωση της από την κατοχή.

Δυστυχώς, η άλλη πλευρά με την κορύφωση της αδιαλλαξίας της και τις παράλογες και αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο θέσεις που προβάλλει, περιορίζει τις ελπίδες μας για την εξεύρεση μια δίκαιης και κοινά αποδεκτής λύσης του εθνικού μας θέματος, βασισμένης κυρίως στα Ψηφίσματα και τις Αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Εμμένουμε όμως στις δικές μας θέσεις και συνεχίζουμε τον αγώνα μας προσβλέποντας στην επικράτηση στο νησί μας συνθηκών ελευθερίας, ασφάλειας και δημοκρατίας, χωρίς ξένα στρατεύματα και εγγυήσεις.

Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες,

Σας εκφράζω για μια ακόμη φορά τη μεγάλη εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για την έμπρακτη αγάπη και τη στήριξη που προσφέρετε στην Κύπρο μας, και να είστε σίγουροι πως η σκέψη μας είναι πάντα κοντά σας.

Διερχόμαστε το δεύτερο Πάσχα με τις πρωτόγνωρες για όλο τον κόσμο συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού. Η σκέψη μας πάει στους πιο αδυνάτους από τους συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερα σε εκείνους που απώλεσαν αγαπημένους τους και σε όσους δοκιμάζεται η υγεία τους από τις επιπτώσεις της ασθένειας. Προφυλασσόμαστε και ευχόμαστε η μεγάλη και θλιβερή αυτή δοκιμασία να τερματιστεί το συντομότερο και να επανέλθουμε στην κανονικότητα με τις μικρότερες κατά το δυνατό συνέπειες στη ζωή μας.

Συναισθανόμενοι το βαθύτερο νόημα των ημερών του Πάσχα, πως όσο σκληρός και ανηφορικός και αν είναι ο δρόμος, στο τέλος υπάρχει το φως και η ελπίδα, ας υποδεχθούμε το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης με πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον.

Καλό Πάσχα.

-----------------------------

(ΡΜ/ΜΓ)