Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-02-2018 14:42

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη Γραμματεία της ΣΕΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της Γραμματείας της ΣΕΚ.

 

Μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΣΕΚ κ. Ανδρέας Μάτσας δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντάλλαξαν «απόψεις για θέματα που αφορούν στα εργασιακά και τη γενικότερη κοινωνική πολιτική, και αναδείχθηκε η ανάγκη να υπάρξει περισσότερη συνεννόηση ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και ενότητα ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα, για να συνεχιστεί η πορεία ανάπτυξης της οικονομίας».

 

Ερωτηθείς αν συζήτησαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα του κατώτατου μισθού σε όλα τα επαγγέλματα, ο κ. Μάτσας είπε: «Έχουμε συζητήσει ακροθιγώς αυτό το θέμα που θα συζητηθεί σε μεγαλύτερη έκταση στη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΣΕΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να προσεγγιστεί στο πλαίσιο ολοκληρωμένου διαλόγου και σωστής στόχευσης».

 

Πρόσθεσε ότι προηγουμένως θα πρέπει να ενισχυθούν οι δομές, για να εφαρμοστούν στην πράξη οι πρόνοιες που θα εφαρμοστούν, και τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει διάλογος που θα έχει συγκεκριμένο ορίζοντα κατάληξης.

 

Κληθείς να πει κατά πόσο συζήτησαν με τον Πρόεδρο θέμα Υπουργού Εργασίας στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, ο ΓΓ της ΣΕΚ είπε: «Το θέμα του καθορισμού του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά αποκλειστικά τον Πρόεδρο. Η ΣΕΚ διαδραματίζει τον δικό της ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιλογές που θα γίνουν θα είναι προς την κατεύθυνση της υλοποίησης και της πρόθεσης του Προέδρου για προώθηση μιας πιο στοχευμένης πολιτικής».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «παρά το γεγονός της μεγάλης οικονομικής κρίσης που περάσαμε οι δομές και οι θεσμοί του κοινωνικού διαλόγου λειτούργησαν. Με δεδομένη πλέον τη θετική πορεία της οικονομίας, το επόμενο διάστημα οι δομές αυτές θα λειτουργήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, για να καταλήξουμε σε επιλογές που, λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα της οικονομίας, θα είναι προς όφελος των εργαζομένων σε σχέση με αυτά που τεκμηριωμένα δικαιούνται».

 

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει συζήτηση για επανάκτηση των όσων χάθηκαν για τους εργαζομένους λόγω της Τρόικας, ο κ. Μάτσας είπε ότι «στη συμπληρωματική συμφωνία στη βάση της συμφωνίας πλαισίου για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα καταγράφεται ότι οι αποκοπές δεν είναι μόνιμες». «Στη βάση αυτού θα πολιτευτούμε για να αποκατασταθεί μια αδικία σε βάρος των εργαζομένων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη δυναμική της οικονομίας για να μην προκληθούν οποιεσδήποτε στρεβλώσεις» πρόσθεσε.

 

Τέλος είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση «έχει τεθεί ένα πλαίσιο για δημιουργία των καλύτερων προϋποθέσεων, ώστε οι προεκλογικές δεσμεύσεις να γίνουν πράξη».

 

------------------------

 

ΡΜ/ΕΛ/ΕΙ