Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-05-2021 10:02

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 4ης Μαΐου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 5ης Μαΐου 2021 ανταποκρίθηκε σε 61 κλήσεις για βοήθεια, 45 πυρκαγιές,12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Στις 20.51 ανταποκρίθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην οδό Γρίβα Διγενή στην Λεμεσό. Μετά τη σύγκρουση το ένα όχημα συνέχισε την πορεία του και κατέληξε μέσα σε κατάστημα ενοικιάσεως αυτοκινήτων παρασύροντας τον φρουρό του καταστήματος. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού με ομάδα και όχημα διάσωσης. Για τον απεγκλωβισμό του ατόμου το οποίο παρασύρθηκε έγινε χρήση εξάρτυσης διάσωσης και τοποθετήθηκε σε φορείο και παραδόθηκε στην Υπηρεσία ασθενοφόρων για μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Στις 21.55 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε αποθήκη στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στην Αγία Φύλα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άχρηστα υλικά τα οποία εφάπτονταν της αποθήκης η οποία ήταν κατασκευασμένη από fiberglass και χρησιμοποιείτο σαν αποθηκευτικός χώρος με διάφορα εργαλεία κατασκευαστικής εργοληπτικής εταιρείας (Construction) τα οποία έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 22.11. Πρόκειται περί κακόβουλης πράξης.

Στις 00.45 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα στην οδό Κρατίνου στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο  στις 00.56. Το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία την Αστυνομία.

Στις 01.03 ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά έκτασης 4 δεκάρια από αποκάλαμα και 50 μπάλες σανού στο χωριό Λύμπια. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα και πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 06.15.

Στις 01.41 ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά έκτασης δύο δεκαρίων από ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και άχρηστα υλικά στο χωριό Λύμπια προς Αθηένου παρά την νεκρά ζώνη. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02.29.

Για όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

(ΙΚ/EI)