Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-05-2021 16:03

Συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας με την Πρέσβη του Λιβάνου κα Claude El Hajal

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα στο γραφείο του συνάντηση με την Πρέσβειρα του Λιβάνου στη Λευκωσία κα Claude El Hajal.  Κατά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση για θέματα αρμοδιοτήτων του και αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεργασία με τον Λίβανο όσο αφορά θέματα διασποράς.

Ο κ. Φωτίου επισήμανε την τεράστια σημασία της συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου όσο και τις ευρύτερες συνεργασίες στην περιοχή, συνεργασίες που λειτουργούν σαν πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.  Είναι σε αυτό το  πλαίσιο, ανάφερε ο Επίτροπος, που προωθήσαμε και διευρύναμε τη συνεργασία μας και σε θέματα διασποράς, για προώθηση των κοινών μας συμφερόντων, ιδιαίτερα σε ισχυρά κέντρα αποφάσεων στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια, ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στο νέο Μνημόνιο Συναντίληψης που θα υπογραφεί σύντομα, μέσα από το οποίο ενθαρρύνεται η στενότερη συνεργασία της αντίστοιχης οργανωμένης διασποράς των τριών χωρών στο εξωτερικό, έτσι ώστε να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις, ιδιαίτερα σε χώρες όπου η διασπορά των τριών χωρών είναι οργανωμένη, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αμερική ο Καναδάς, η Γαλλία. Παράλληλα, όπως ανέφερε, προωθούνται θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις τρεις χώρες, όπως θέματα νεολαίας, επιχειρηματικότητας, επιστημών και εκπαίδευσης, ανάμεσα στις κοινότητες της διασποράς.

Τέλος, από την πλευρά της, η Πρέσβειρα του Λιβάνου, ευχαρίστησε τον Επίτροπο Προεδρίας για την ενημέρωση και υπογράμμισε τη στήριξη της χώρας της τόσο στο Εθνικό μας θέμα όσο και στη συνεργασία όσο αφορά θέματα διασποράς.

(ΡΜ/ΕΧ/ΕΙ)