Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-05-2021 18:22

Σημαντική διάκριση για τον ΟΚΥπΥ στην κατηγορία «Ποιότητα Υπηρεσιών» των Cyprus Healthcare Business Awards 2021

O Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών Υγείας της Κύπρου ξεχώρισε στα Cyprus Healthcare Business Awards 2021, στην κατηγορία «Ποιότητα Υπηρεσιών», αποσπώντας σημαντική διάκριση.

Συγκεκριμένα, ο ΟΚΥπΥ βραβεύτηκε με Silver Award από την Boussias Communications για την Ανάπτυξη του PACS - Συστήματος Απεικόνισης, Διακίνησης και Αρχειοθέτησης Εικόνων (ακτινογραφιών, μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών, υπερηχογραφημάτων, κλπ) από το Τμήμα Ιατρικής Φυσικής του Οργανισμού.

Με επίκεντρο πάντα την αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, ο ΟΚΥπΥ προχώρησε στην ανάπτυξη και εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και απεικόνισης των ιατρικών εικόνων, το οποίο πλέον, διασυνδέει όλα τα νοσηλευτήρια και Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ και έχει δυνατότητες για διασύνδεση επιπλέον παρόχων υπηρεσιών υγείας ή άλλων ενδιαφερομένων φορέων, χωρίς περιορισμό.

Το βραβευμένο πλέον Τμήμα, εφάρμοσε σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες στον τομέα της ιατρικής εικόνας και κατάφερε να φέρει, μεταξύ άλλων, τις εξής καινοτομίες για τα δεδομένα της Κύπρου:

  1. Απαλλαγή των ασθενών από την ταλαιπωρία της ανεύρεσης και μεταφοράς του απεικονιστικού ιστορικού τους σε μορφή ακτινολογικών φιλμ, ψηφιακών δίσκων κ.ά, σε κάθε ιατρικό ραντεβού.
  2. Κατακόρυφη αύξηση του επιπέδου της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας στους ασθενείς, με πλήρη διασύνδεση όλων των νοσηλευτηρίων και κέντρων υγείας και δυνατότητα πρόσβασης σε απεικονιστικά δεδομένα μέχρι και 16 ετών.
  3. Κατακόρυφη αύξηση της δυνατότητας πολυθεματικής προσέγγισης και συνεργασίας ανάμεσα σε ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, αφού πλέον υπάρχει πλήρης δυνατότητα πρόσβασης των ιατρών στα απεικονιστικά δεδομένα από κάθε τοποθεσία και κλινική της Κύπρου ή του εξωτερικού, προς όφελος των ασθενών μας.

Χάρη στο σύστημα που ανέπτυξε η ομάδα του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής, η προώθηση της έρευνας ενισχύθηκε και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών βελτιώθηκε ουσιαστικά.

Μια τέτοια μεγάλη αλλαγή σε όλα τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς βοήθεια και στήριξη των ανθρώπων που δουλεύουν καθημερινά για το σκοπό αυτό στους οποίους και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια.

(EK)