Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-05-2021 10:40

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στις 13 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ημερίδα με θέμα «Σχέδιο Δράσης κατά της Διαφθοράς – Εκπαίδευση και Επιμόρφωση», στην οποία συμμετείχε και η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου κα Άννα Ζαβού-Χριστοφόρου.

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόοδο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης κατά της Διαφθοράς, το οποίο στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς και το οποίο είχε εξαγγείλει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στις 29 Ιανουαρίου 2021. 

Το Σχέδιο Δράσης συμπεριλαμβάνει ενίσχυση της στελέχωσης των Μονάδων Ελέγχου στα Υπουργεία και Υφυπουργεία με 22-23 άτομα, της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου με 7 Λειτουργούς καθώς επίσης την ενδυνάμωση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου στη Δημόσια Υπηρεσία με τη σύσταση Μονάδων Ελέγχου σε σημαντικά Τμήματα.  Η ενίσχυση των Μονάδων και της Υπηρεσίας εγκρίθηκε με σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 23 Μαρτίου 2021.

Η ενίσχυση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων στη Δημόσια Υπηρεσία, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της πρόληψης και κατ’ επέκταση τη μείωση της διαφθοράς.  Η διαφθορά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που πρέπει να χρήζει συνεχούς καταπολέμησης.

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου θα συνεχίσει να συμβάλλει έμπρακτα στις προσπάθειες για επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού στόχου.

ΕΧ/ΕΧΡ