Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-05-2021 13:11

Συμμετοχή της Κύπρου στην Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας Κύπρου σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο ανακοινώνουν τη συμμετοχή της Κύπρου στις δράσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ για το 2021, με 20ήμερη ενημερωτική καμπάνια με έμφαση στην ταχύτητα, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.

Η εβδομάδα 17-23 Μαΐου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για το 2021. Το θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας είναι η ενημέρωση και διαφώτιση του κοινού για τους κινδύνους της οδήγησης με αυξημένη και υπερβολική ταχύτητα στις κατοικημένες περιοχές. Ειδικότερα, η καμπάνια στοχεύει στην προώθηση της μείωσης των ορίων ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα στις περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη αλληλεπίδραση οχημάτων και ευάλωτων χρηστών ή έντονη κίνηση πεζών και ιδιαιτέρως παιδιών.

Τα οφέλη που προκύπτουν από τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων που διακινούνται στις κατοικημένες περιοχές είναι πολλαπλά, με σημαντικότερα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και τη μείωση της ηχορύπανσης. Ως αποτέλεσμα, οι γειτονιές και οι πόλεις γίνονται πιο φιλόξενες και ασφαλείς για τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, που επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Για τη συμμετοχή της χώρας μας στην Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας Κύπρου σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις που επικεντρώνονται στο θέμα της ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση, η ευαισθητοποίηση και η διαφώτιση όλων των ηλικιακών ομάδων και όλων των χρηστών του οδικού δικτύου.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν την προβολή διαφωτιστικού και ενημερωτικού υλικού στην τηλεόραση και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που ετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των Πρεσβείρων Οδικής Ασφάλειας και του Πανίκου Πολυκάρπου, πρωταθλητή αγώνων Ράλλυ και αποφοίτου του 2015 Young Driver Excellence Academy της FIA. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της καμπάνιας θα διοργανωθεί από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο διαδικτυακή συζήτηση με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το εξωτερικό. Παράλληλα θα υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού μέσω όλων των διαθεσίμων καναλιών επικοινωνίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους τοπικούς φορείς.

Ως σλόγκαν για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ το “Streets for Life” και όλες οι διεθνείς δράσεις και οι σχετικές πληροφορίες δημοσιεύονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με το hashtag #Love30. Η ενημερωτική καμπάνια στην Κύπρο θα διεξαχθεί με παράλληλη χρήση των hashtag #Love30 και #ΔρόμοιΓιαΌλους μέσω των σελίδων του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας στο Facebook (www.facebook.com/cyroadsafety ), στο Instagram (www.instagram.com/cyroadsafety) και στο Twitter (www.twitter.com/cyroadsafety) και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο Facebook (www.facebook.com/ec.cyprus) και στο Twitter (https://twitter.com/eucyprus).

Με δεδομένο ότι η οδική ασφάλεια είναι ευθύνη όλων, καλούμε το κοινό να στηρίξει και να συμμετάσχει στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί. Η συνεργασία κράτους και κοινωνίας/πολιτών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας θα αναδείξει τη συμμετοχή της Κύπρου στην Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ και θα αποτελέσει βάση για την επιτυχία των στόχων που έχουν τεθεί για τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.  

 

(ΑΤ)