Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-05-2021 19:05

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε κοινότητες της περιοχής Τηλλυρίας

Ο Υπουργός  Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα την περιοχή Τηλλυρίας, όπου συναντήθηκε με τους Κοινοτάρχες της περιοχής στην πλατεία του Κάτω Πύργου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους είπε ότι, στα πλαίσια της παρουσίασης της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης, αλλά του «ότι θέλουμε να αφουγκραστούμε και να ακούσουμε τα προβλήματα της υπαίθρου μας και των απομακρυσμένων, ακριτικών και ορεινών περιοχών μας, είμαστε εδώ με τον Επίτροπο Ορεινών Περιοχών. Αφενός για να παρουσιάσουμε και να επεξηγήσουμε τα σχέδια στήριξης της Κυβέρνησης στις περιοχές αυτές και βεβαίως για να ακούσουμε από τους ανθρώπους εδώ, τους υπευθύνους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τους απλούς πολίτες τα όσα τους απασχολούν και εκείνα για τα οποία θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στην προσπάθεια αναζωογόνησης των περιοχών». 

Η Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Νουρής, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στοχεύει στο θέμα της αντιμετώπισης της αστυφιλίας, και στην αναζωογόνηση  καιανάπτυξη της υπαίθρου και αναφέρθηκε στα στεγαστικά σχέδια τα οποία έχουν προκηρυχθεί την 1η Μαρτίου 2021. Είπε ότι φαίνεται να υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα σχέδια αυτά σημειώνοντας ότι πιθανόν θα χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις, οι οποίες φτάνουν κατά δεκάδες, όπως ανάφερε, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Τηρώντας την ίδια ώρα αυτό που έχουμε υποσχεθεί, ενημέρωσε ο κ. Νουρής ότι έχει προχωρήσει η προκήρυξη διαγωνισμού με συνοπτική διαδικασία για τη σύναψη σύμβασης που αφορά τη μελέτη για την ετοιμασία Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας. Πρόσθεσε ότι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της ακριτικής Τηλλυρίας.

Η προκήρυξη ανάφερε έγινε στις 12.5.2021 για την εξεύρεση μελετητών προσθέτοντας ότι η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών λήγει στις 26/5/2021. Εντός δέκα μηνών, συμπλήρωσε, ο μελετητής θα πρέπει να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη στρατηγική για την περιοχή Τηλλυρίας.

«Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτό που για χρόνια ταλανίζει την περιοχή», είπε ο Υπουργός καταλήγοντας ότι στόχος είναι να βρεθεί με σωστό και δομημένο τρόπο η διασύνδεση της Τηλλυρίας που θα άρει το αίσθημα της απομόνωσης της περιοχής.  

(ΕΦυς)