Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-05-2021 18:22

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στο ΑΚΕΛ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρουσίασε σήμερα το Σχέδιο για την Κύπρο του Αύριο, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και το Πρόγραμμα ΘΑΛΕΙΑ, δηλαδή το Σχέδιο για τα Ταμεία Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ,  που αποτελεί μοναδική ευκαιρία προοπτικής και νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης για την πατρίδα μας σε όλους τους τομείς.

Είναι γνωστό ότι το Σχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14 Μαΐου και υποβλήθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγοντας έτσι ορίζοντες και προοπτική για την κυπριακή οικονομία, ευρύτερα. 

Το ΑΚΕΛ, το οποίο πάντοτε ασκεί μηδενιστική κριτική, φαίνεται να ξεχνά τι παρέδωσε το 2013 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ξεχνά πού οδήγησε τη οικονομία του τόπου η οποία βρισκόταν λόγω των χειρισμών της διακυβέρνησης του στην κατηγορία των «σκουπιδιών», με βάση τις αξιολογήσεις διεθνών οίκων.

Να υπενθυμίσουμε στο ΑΚΕΛ ότι είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα εκτός Μνημονίου και να επαναφέρει την οικονομία μας στην επενδυτική βαθμίδα, με ρυθμούς ανάπτυξης πέραν του μέσου όρου της ΕΕ.

Είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού μπόρεσε να προσφέρει βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ποσό που αγγίζει τα 2 δις, ενώ ταυτόχρονα προστάτευσε τις θέσεις εργασίας.

Η λαίλαπα της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ επέφερε τεράστια καταστροφή, την οποία, όμως, η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη κατάφερε με συνετή δημοσιονομική πολιτική, με σκληρή δουλειά και με τη βοήθεια του λαού και τις θυσίες του, να αναστρέψει τα θλιβερά δεδομένα που άφησε το ΑΚΕΛ στο πέρασμα του, και έτσι να ορθοποδήσει ο λαός μας.

Οι πολίτες έχουν βιώσει το κόστος των αποτυχημένων πολιτικών του ΑΚΕΛ. Ταυτόχρονα, γνωρίζουν τα όσα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει πετύχει και προσφέρει στον τόπο.

Ας σταματήσει, επιτέλους, το ΑΚΕΛ να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.

(ΡΜ/ΜΓ)