Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-05-2018 14:19

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Βουλής του Γερμανικού Κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ είχε ο βουλευτής Κ. Χατζηγιάννη

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κυριάκος Χατζηγιάννη είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής του Γερμανικού Κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ. Της αντιπροσωπείας ηγείτο η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής δρ Angela Kolb-Janssen και σε αυτήν συμμετείχαν ο Υπουργός Πολιτισμού του Κρατιδίου Σαξονίας-Άνχαλτ κ. Rainer Robra, ο Υφυπουργός Πολιτισμού δρ Gunnar Schellenberger και οι βουλευτές κ. Andreas Schumann και κα Dagmar Zoschke. 

Ο κ. Χατζηγιάννη ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Κύπρο και, ιδιαίτερα, στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται, ώστε να προωθηθεί περαιτέρω η έρευνα και ανάπτυξη.

Η δρ Kolb-Janssen αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής του Κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ για αναβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση.

Συζητήθηκαν, τέλος, κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Γερμανία και Κύπρος όσον αφορά θέματα ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αντηλλάγησαν απόψεις για το ζήτημα της διάδοσης και διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας στην Κύπρο.

Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο κ. Franz Josef Kremp.

(ΜΛ/ΑΜ/ΣΧ)