Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-06-2018 09:02

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 23ης Μαΐου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 24ης  Μαΐου2018 ανταποκρίθηκε σε 71 κλήσεις για βοήθεια, δεκαεπτά πυρκαγιές, 52 ειδικές εξυπηρετήσεις και δυο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση και αριθμό χαρουπόδεντρων βόρεια του χωριού Ερήμη της επαρχίας Λεμεσού. Για την πυρκαγιά εργάστηκαν συνολικά 34 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, τις Βρετανικές Βάσεις, το Ταμείο Θήρας, την Πολιτική Άμυνα, την Επαρχιακή Διοίκηση, Οργανωμένες Εθελοντικές Ομάδες (Reaction, ETEA, Κυνηγετικοί Συλλόγοι) καθώς επίσης και επτά συνολικά πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.42 και κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου δυο τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 14.00  μετά την ανάπτυξη έντονων καιρικών φαινομένων με καταρρακτώδεις βροχές η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στην Επαρχία Λευκωσίας και στις περιοχές Λακατάμιας, Ανθούπολης, Ανάγιας και Δευτέρας συνολικά σε 41 επεισόδια. Τα 39 αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους χώρους και άλλα υποστατικά και τρεις διασώσεις αριθμού επιβαινόντων οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους εντός πλημμυρισμένων δρόμων. Στις κλήσεις ανταποκρίθηκαν πέντε συνεργεία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και ειδική ομάδα διασώσεων από χείμαρρους της ΕΜΑΚ. Στο έργο των ανταποκρίσεων συνέβαλαν και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας.

Η ώρα 19.32  λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στο χωριό Τσάδα. Ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Ένα άτομο  απεγκλωβίστηκε με την χρήση διασωστικών εργαλείων από όχημα μάρκας Mitsubishi Mirage, μετά από τροχαίο δυστύχημα με όχημα μάρκας Mazda323 και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π του νοσοκομείο Πάφου. Ο οδηγός του οχήματος Mazda απεγκλωβίστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Η ώρα 03.37 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υποστατικό με χρήση ως φρουταρία-υπεραγορά  στον δρόμο Ανθούπολης-Παλαιχωρίου παρά το χωριό Αρεδιού. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λακατάμιας και Ακρόπολης με τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.55. Η πυρκαγιά προκλήθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα όταν ιδιωτικό όχημα παρέκλινε της πορείας του και προσέκρουσε στο υποστατικό. Η οδηγός του οχήματος εξήλθε από το όχημα πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα και πέντε αναπνευστικών συσκευών. Αριθμός κυλίνδρων υγραερίου οι οποίοι βρίσκονταν εντός του υποστατικού μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος και έγινε ψύξη σε κύλινδρο υγραερίου χωρητικότητας 500kg. Η πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο υποστατικό και το όχημα.

Η ώρα 05.29  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Nissan Juke το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε μεταλλικό στεγασμένο χώρο στάθμευσης στα Πολεμίδια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.55. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνούνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

ΑΧ/ΣΧ