Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-06-2021 15:08

Αλλαγή κατηγοριοποίησης κυπριακών επενδυτικών ταμείων στην Ινδία

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τον ιδιωτικό τομέα, απόρροια αιτήματος του Υπουργού Οικονομικών προς την Υπουργό Οικονομικών της Ινδίας το περασμένο καλοκαίρι, το Υπουργείο Οικονομικών της Ινδίας αποφάσισε στις 14 Ιουνίου 2021, τη συμπερίληψη της Κύπρου στην πρώτη κατηγορία ξένων επενδυτικών ταμείων με χαμηλότερο κίνδυνο. 

Το γεγονός αυτό παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τα κυπριακά επενδυτικά ταμεία τα οποία θα μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα να προχωρούν σε επενδύσεις στην Ινδία.

Ο Υπουργός Οικονομικών επ’ ευκαιρία εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Οικονομικών της Ινδίας κα Shri Narayanan Sitharaman καθώς και γενικότερα την Κυβέρνηση της Ινδίας για αυτή την απόφαση, η οποία  θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών παρέχοντας τους νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία.

Σημειώνεται πρόσθετα ότι, αυτή η αλλαγή στην κατηγοριοποίηση, κατέστη δυνατή λόγω των προσπαθειών και επίδοσης των τελευταίων ετών της Δημοκρατίας και των εμπλεκόμενων φορέων, στην αντιμετώπιση των κινδύνων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Οι προσπάθειες αυτές αποτυπώνονται στην τελευταία έκθεση της Επιτροπής MONEYVAL του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Κύπρο τον Φεβρουάριο 2020. Ταυτόχρονα, η Δημοκρατία παραμένει δεσμευμένη και εργάζεται για τη συνεχή ενίσχυση του πλαισίου και της αποτελεσματικότητας του στον τομέα αυτό.

(ΜΓ/ΣΧ)