Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-06-2021 09:27

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 16ης Ιουνίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 17ης  Ιουνίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 41 κλήσεις για βοήθεια, 27 πυρκαγιές, δέκα ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 10.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα και σωρούς από σκύβαλα στην οδό Ρήσου στην κοινότητα Ζακάκι της επαρχίας Λεμεσού. Από την πυρκαγιά ένα δίκυκλο μάρκας BENNENG αγνώστων στοιχείων έπαθε εκτεταμένες ζημιές και παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσίας με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λεμεσού.

Τα αίτια διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και πρόκειται περί κακόβουλης πράξης.

Η ώρα 11.36 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε τρία εκτάρια από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, ακακίες και ελαιόδεντρα σε περιοχή του χωριού Αλεθρικό της επαρχίας Λάρνακας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα της ΕΜΑΚ, το Ταμείο Θήρας με μία Φορητή Πυροσβεστική Μονάδα, το Τμήμα Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα και τα αεροσκάφη πυρόσβεσης Forest 1, 3 και 4.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέβαλε και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε περιοχή πλησίον του χωριού Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου η οποία βρίσκεται στην επιχειρησιακή ευθύνη του Τμήματος Δασών με επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

(ΜΓ/ΕΧΡ)