Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-06-2021 10:47

Κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπία στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2021 της ΚΣΣΕ

Οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Τορναρίτης και Κωστής Ευσταθίου, επικεφαλής και μέλος, αντίστοιχα, της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν, μεθαύριο Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021, στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2021 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν μεταξύ 21 και 24 Ιουνίου 2021. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γαβριέλα Μαραγκού.

Τη Συνέλευση θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε συνάρτηση με το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19, η αξιολόγηση της δεκάχρονης πορείας εφαρμογής της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και η εκπόνηση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη Διασπορά.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της Συνόδου, η ΚΣΣΕ θα εκλέξει τους Δικαστές εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κροατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τη Συνέλευση θα  προσφωνήσει ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας κ. Péter Szijjártó, εκπροσωπώντας την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τρέχον εξάμηνο.

ΕΧ/ΣΧ