Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-06-2021 09:05

Ομιλία του βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου στις εργασίες της Συνόδου 2021 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Άρχισαν χθες οι εργασίες του Τρίτου Μέρους της Συνόδου 2021 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Στα πλαίσια συζήτησης που διεξήχθη χθες στην Ολομέλεια της Συνέλευσης, ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου κατέθεσε ομιλία, με θέμα τις διώξεις πολιτικών για δηλώσεις, στις οποίες προβαίνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο κ. Ευσταθίου τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι πολιτικοί και δη οι βουλευτές, ως εκπρόσωποι των πολιτών, να μπορούν να ασκούν ελεύθερα και ανεξάρτητα τις αρμοδιότητές τους και να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους, χωρίς ουδεμία παρέμβαση από την εκτελεστική εξουσία ή το δικαστικό σώμα.

Διώξεις, αβάσιμες κατηγορίες και ανάκληση εξουσιών δεν έχουν θέση σε μία Δημοκρατία, υπογράμμισε ο Κύπριος βουλευτής. Στηλίτευσε δε τις κατά συρροή διώξεις πολιτικών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εκφράστηκαν δημόσια ή άσκησαν κριτική κατά της τουρκικής κυβέρνησης, κάνοντας ειδικότερη αναφορά στην υπόθεση του ηγέτη του κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών κ. Selahattin Demirtaş. Τέτοιου είδους διώξεις  και παράνομες φυλακίσεις αποτελούν κατάφωρη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδους σημασίας για τη βιωσιμότητα των προοδευτικών και πλουραλιστικών δημοκρατιών, κατέληξε ο κ. Ευσταθίου.

(ΜΓ/ΕΧΡ)