Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-06-2021 10:41

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε στην κα Λουτ την ετοιμότητα του να συμμετάσχει τόσο σε μια νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε ουσιαστικές συνομιλίες, με σκοπό την εξεύρεση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των σχετικών όρων εντολής του ΓΓ των ΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις προτάσεις του για ουσιαστικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στον ΓΓ των ΗΕ σε επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όπως αυτά κατατέθηκαν κατά την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου. Εξέφρασε την ίδια στιγμή, την ετοιμότητα του, αν ο Γενικός Γραμματέας το κρίνει χρήσιμο, για κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.  

Όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή με τον ΓΓ των ΗΕ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, με τον οποίο θα συζητήσει το όλο φάσμα του Κυπριακού και θα θέσει εκ νέου στον ΓΓ των ΗΕ τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. 

 

(ΡΜ/ΙΚ/ΣΧ)