Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-06-2021 13:17

Τηλεοπτική τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2021» από την ΕΡΤ3

Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στο πλαίσιο προώθησης της Παιδείας για τα Μέσα, συνδιοργάνωσε τον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021» μαζί με την επιστημονική εταιρεία European School Radio, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας της Ελλάδας.

Με σύνθημα «Από το Εγώ στο Εμείς» ο Διαγωνισμός προσκάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφραστούν ραδιοφωνικά και καλλιτεχνικά, αναδεικνύοντας ιστορίες, συναισθήματα και σκέψεις γύρω από την ευρύτερη έννοια και τις εκφράσεις της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, να παραμερίσουν το Εγώ και να ανακαλύψουν τη σημασία του Εμείς, συμμετέχοντας στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι συμμετοχές στον φετινό Διαγωνισμό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και από άποψη ποσότητας αλλά και περιεχομένου. Στον διαγωνισμό υπεβλήθησαν 227 συμμετοχές από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, τεχνικές σχολές και ειδικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα σχολεία της Κύπρου υπέβαλαν 58 συμμετοχές, οχτώ από τις οποίες βρίσκονται ανάμεσα στις βραβευθείσες της κατηγορίας τους. Πρόκειται για τις συμμετοχές των  σχολείων: Ειδικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα, Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός, Δημοτικό Σχολείο Ταμασού, Δημοτικό Σχολείο Μενεού,  Γυμνάσιο Ξυλοφάγου, Γυμνάσιο Αγλαντζιάς, Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄- Δασούπολη και American Academy Larnaca. Αρκετές άλλες συμμετοχές κυπριακών σχολείων βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες δεκάδες της κατάταξης. Μπορείτε να ακούσετε όλες τις συμμετοχές του Διαγωνισμού στην ιστοσελίδα, http://contest.europeanschoolradio.eu/vote.

Η Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα από τις συχνότητες της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ3, ERT3 LIVE - ΕΡΤflix (ertflix.gr), με ειδική τρίωρη εκπομπή, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στις 10:00 π.μ. Για την τηλεοπτική εκπομπή έχουν συνδράμει μέλη των Κριτικών Επιτροπών, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, στελέχη της εκπαίδευσης, και οι μαθητές και μαθήτριες από τα 28 σχολεία που βραβεύονται.

Την τελετή θα χαιρετίσουν, ανάμεσα σε άλλους αξιωματούχους, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, κ. Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Συντονίζουμε τους δέκτες μας στην ΕΡΤ3, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, για να μάθουμε την τελική κατάταξη των βραβευμένων συμμετοχών και να γνωρίσουμε από κοντά τους/τις πρωταγωνιστές/πρωταγωνίστριες του φετινού Διαγωνισμού, οι οποίοι με τις πρωτότυπες ραδιοφωνικές και μουσικές τους δημιουργίες μας εμπνέουν και μας συγκινούν, στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για το μέλλον.

ΙΠ

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα