Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2021 11:48

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του ΟΑΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του ΟΑΥ, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ κ. Θωμάς Αντωνίου δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν τα θέματα που αφορούν τα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήγαγε ο ΟΑΥ για τις απόψεις των πολιτών για το ΓΕΣΥ, την πορεία εφαρμογής του ΓΕΣΥ και τις προκλήσεις για το μέλλον, για το πώς προχωρά το ΓΕΣΥ.

Πρόσθεσε ότι η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πολύ ικανοποιημένος από τη μελέτη και τον βαθμό αποδοχής του ΓΕΣΥ από τον κόσμο που αγγίζει το 80%, αλλά και για την πορεία εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

Επεσήμανε ότι το ΓΕΣΥ «πατάει γερά», πέραν της αποδοχής του κόσμου, και από πλευράς οργάνωσης.

«Επόμενοι στόχοι είναι να σταθεροποιηθεί περισσότερο το σύστημα, να επενδύσουμε περισσότερο στην ποιότητα και να υπάρξει περιορισμός της κατάχρησης», του συστήματος, όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να επέλθει ομαλοποίηση του συστήματος και να μειωθούν, ενώ σημείωσε ότι τα φαινόμενα καταχρήσεων δεν αφορούν μόνο πολίτες αλλά και γιατρούς. Είπε ακόμα ότι ο ΟΑΥ έχει ευθύνη να είναι πιο αποτελεσματικός στους ελέγχους, σημειώνοντας ότι όλοι πρέπει να συνεργαστούν για τον περιορισμό αυτού του φαινομένου.

 

(ΡΜ/ΙΚ/ΣΧ)