Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-06-2018 09:52

Βουλεύτριες και βουλευτές ενημερώνονται για την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου) η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, σε συνεργασία με  την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, θα φιλοξενήσουν την Τετάρτη, 6  Ιουνίου 2018 στις 11.00 πμ στη Βουλή, επιστήμονες από το Ινστιτούτο Κύπρου, καθώς και τεχνοκράτες από το Τμήμα Περιβάλλοντος, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους βουλευτές και τις βουλεύτριες για την κλιματική αλλαγή στην Κύπρο.

Ήδη βιώνουμε τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών αφού ως χώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπως η λειψυδρία, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι καύσωνες, η ερημοποίηση, η διάβρωση των ακτών κ.ά. τα οποία ολοένα θα οξύνονται με αρνητικές συνέπειες στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, τον τουρισμό, τη βιοποικιλότητα, την υγεία και γενικότερα την οικονομία και την οικολογία της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στην εν λόγω ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος θα γίνει παρουσίαση της πραγματικής κατάστασης της χώρας, καθώς και των μέτρων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή που λαμβάνονται και/ή θα ληφθούν στο άμεσο μέλλον.

 

(ΜΓ)