Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-07-2021 18:18

Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου με την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για το θέμα της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου άρχισε τον πρώτο κύκλο επαφών για το θέμα της μεταρρύθμισης με όλους τους εμπλεκομένους, με στόχο την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, που αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας των πολιτών και παράλληλα είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση Ευρωπαϊκών κονδυλίων. 

Χθες,  20 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της κας Δράκου με την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με τον Δικηγορικό Σύλλογο την ερχόμενη Δευτέρα και με τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ την ερχόμενη Τετάρτη. Θα προγραμματιστούν σε εύθετο χρόνο και άλλες συναντήσεις με όλους του εμπλεκομένους.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης με την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου, ήταν τα νομοσχέδια που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημoσίας Τάξεως στη Βουλή των Αντιπροσώπων που προνοούν ειδικά για τη μεταρρύθμιση της δομής και λειτουργίας των ανώτατων βαθμίδων της Δικαιοσύνης.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τόνισε, στη συνάντηση, ότι μετά από τρία τουλάχιστον χρόνια διαβουλεύσεων, βρισκόμαστε στο στάδιο που πρέπει να ληφθούν τελικές αποφάσεις, προκειμένου να ψηφιστούν τα νομοσχέδια και ότι αυτή είναι η αποστολή της, δηλαδή να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκομένους, ώστε να μειωθούν οι διαφωνίες, και όπου είναι δυνατό να βρεθούν, κοινά αποδεκτές λύσεις, ώστε να ψηφιστούν τάχιστα τα νομοσχέδια.

Στη συνάντηση έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση επί συγκεκριμένων σημείων που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφάνηκε ότι είναι κοινή αντίληψη και των δύο πλευρών ότι οποιοιδήποτε προβληματισμοί και σκέψεις που δημοκρατικά αναπτύχθηκαν, δεν αναιρούν, με δεδομένες τις θέσεις των μελών του Σώματος, την επιθυμία και την αποφασιστικότητα του Ανώτατου Δικαστηρίου να προωθηθεί η καθυστερημένη ήδη μεταρρύθμιση.  

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου για την εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και τόνισε την προσήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την κατά προτεραιότητα υλοποίηση των δράσεων της μεταρρύθμισης, ώστε να παραδοθεί σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, αντάξιο των προσδοκιών του πολίτη.  

(ΜΓ)