Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-07-2021 18:36

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Υπουργό Άμυνας και Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό του Λιβάνου κα Zeina Akar

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου κα Zeina Akar. Την κα Akar συνόδευαν η Πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο κα Claude El Hajal και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και των Ένοπλων Δυνάμεων του Λιβάνου.

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία, περιλαμβανομένης προσφυγής της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για αναχαίτιση της πολύ ανησυχητικής κατάστασης που δημιουργείται. Η κα Δημητρίου εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τη θέση αρχών και τη στήριξη του Λιβάνου προς την Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι οι αρχές αυτές καθοδηγούν τις προσπάθειες των δύο χωρών για επικράτηση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η κα Akar επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση αρχών της χώρας της όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, τονίζοντας ότι ο Λίβανος στέκεται πλήρως στο πλευρό της Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν, εκατέρωθεν, οι στενές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Λιβάνου και η αμέριστη μεταξύ τους αλληλεγγύη και βοήθεια, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σημειώθηκε δε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ειδικότερα στους τομείς της εκπαίδευσης, της νεολαίας και των επιχειρήσεων και  σε διάφορα επίπεδα,  περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για την πορεία της πανδημίας και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο χώρες για την αντιμετώπισή της.  

(ΝΓ)