Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-07-2021 13:32

Η Προεδρεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Πρέσβη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας

Η Προεδρεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο κ. Khaled AlSharif.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε εκτίμηση για τη σταθερή στήριξη της Σαουδικής Αραβίας προς την Κύπρο και ειδικότερα όσον αφορά στο Κυπριακό πρόβλημα. Υπογραμμίζοντας τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ της Κύπρου και της Σαουδικής Αραβίας η κα Δημητρίου επεσήμανε την ανάγκη για περαιτέρω σύσφιξη τους, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία συχνότερων επαφών μεταξύ δύο των Κοινοβουλίων μέσω της προώθησης συνεργειών και κοινών δράσεων σε σωρεία τομέων, όπως η ενέργεια, η εκπαίδευση και οι πράσινες πολιτικές.

Ο κ. AlSharif σημείωσε ότι Σαουδική Αραβία και Κύπρος μοιράζονται τις ίδιες αξίες και εξήρε το σημαντικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξέφρασε, τέλος, τη βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.

 

ΙΚ