Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-07-2021 18:22

Η Πρόεδρος της Βουλής προήδρευσε διαδικτυακής σύσκεψης Αρχηγών και Εκπροσώπων Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου συγκάλεσε και προήδρευσε σήμερα το απόγευμα διαδικτυακής Σύσκεψης Αρχηγών ή/ και Εκπροσώπων Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, με συμμετοχή βουλευτών επικεφαλής κυπριακών αντιπροσωπιών σε διεθνείς και περιφερειακούς κοινοβουλευτικούς οργανισμούς, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αλληλοενημέρωση για συγκεκριμένες ενέργειες και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από πλευράς της Κυβέρνησης, αλλά και της Βουλής των Αντιπροσώπων προς αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις όσον αφορά στα επόμενα βήματα στο θέμα της Αμμοχώστου και των τουρκικών επιδιώξεων για αναγνώριση του ψευδοκράτους, όπως και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Συναφώς υπήρξε κοινή αντίληψη ότι ανάλογη σύσκεψη πρέπει να συγκληθεί το ταχύτερο, προς αξιολόγηση των σχετικών δράσεων και πρωτοβουλιών και καθίδρυση κοινών διαύλων επικοινωνίας.

 

(IK)