Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-07-2021 15:55

Ο ΟΚΥπΥ εξηγεί στους πολίτες πως μπορούν να υποβάλουν τις εισηγήσεις, τα παράπονα και τα αιτήματα τους

Στόχος η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού

Για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), η διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους τους συμπολίτες μας είναι προτεραιότητα. Οι ανησυχίες, οι εποικοδομητικές εισηγήσεις, ακόμη και τα παράπονα είναι πολύτιμα για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών των νοσηλευτηρίων, των κέντρων υγείας και όλων γενικά των Διευθύνσεων του Οργανισμού και την εξέλιξή τους.

Μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας του ΟΚΥπΥ (https://shso.org.cy/), οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήματα που τους απασχολούν. Η διαδικασία υποβολής είναι εύκολη και απλή και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα, με τη συμπλήρωση φόρμας που βρίσκεται στην ενότητα «Επικοινωνία» (https://shso.org.cy/epikoinonia-okypy/).

Για τη συμπλήρωση της φόρμας, οι πολίτες επιλέγουν το θέμα που τους απασχολεί, δηλαδή εάν πρόκειται για υποβολή παραπόνου, εισήγησης ή αιτήματος και στη συνέχεια το εξηγούν, καταγράφοντας όσο το δυνατό περισσότερες λεπτομέρειες. Χρειάζεται να συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμό και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) για σκοπούς επικοινωνίας. Πριν την υποβολή της φόρμας αποδέχονται όρους και προϋποθέσεις αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων (https://shso.org.cy/privacy-policy/).

Όλα τα αιτήματα συμπληρώνονται επώνυμα, καθαρά και μόνο για σκοπούς επαλήθευσης της ταυτότητάς τους και ενδεχόμενης επικοινωνίας του Οργανισμού μαζί τους για περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο ΟΚΥπΥ δεσμεύεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Ο ΟΚΥπΥ αφού λάβει ένα αίτημα, αυτό αξιολογείται άμεσα από αρμόδιους λειτουργούς και γίνεται πλήρης διερεύνησή του, με στόχο να απαντηθεί μέσα σε 40 μέρες.

Πέραν της ηλεκτρονικής υποβολής, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν και με γραπτή επιστολή στα γραφεία του ΟΚΥπΥ ή σε ειδικά κιβώτια στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού.

Ο ΟΚΥπΥ, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του βάση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού και εγκεκριμένου πλάνου με επίκεντρο τον ασθενή.


(ΜΒ)